Okresní přebory ve stolním tenise měly skvělou úroveň

21.01.2015 22:22

Ve dnech 17.-18. ledna 2015 proběhly v nové herně stolního tenisu v Holešově okresní přebory jednotlivců pro sezonu 2014/2015. Sešli se na nich nejlepší okresní hráči a hráčky. Po několika letech se podařilo udělit titul přeborníka okresu Kroměříž ve všech sedmnácti disciplínách. Tradičně nejvíce účastníků bylo v té nejprestižnější, tedy dvouhře mužů (37), naopak nejméně bylo v některých dívčích disciplínách (1). Během dvou dnů se odehrálo na šesti stolech více než 250 zápasů, bylo rozdáno 17 pohárů, rovných 60 medailí a více než 100 dalších drobných cen.

Okresní přebory se tradičně dělí na tři kategorie.

V kategorii dorostenecké se hrálo o čtyři sady medailí. Účastníků bylo celkem 11 (pět z TJ Holešov, čtyři z TJ Bystřice pod Hostýnem a dva z TJ Slavia Kroměříž). Dvě zlata v dorostencích získali hráči TJ Bystřice pod Hostýnem  a dvě zlata v dorostenkách hráčky TJ Holešov. Vynikl především Jan Urbiš.

V kategorii žákovské se hrálo o osm sad medailí. Účastníků bylo celkem 28 (třináct z TJ Holešov, šest z TJ Bystřice pod Hostýnem, pět z SK Spartak Hulín a čtyři z TJ Slavia Kroměříž). Tři zlata získal pro TJ Slavia Kroměříž mladší žák Lukáš Červinka (dvouhra mladších žáků, dvouhra starších žáků a také čtyřhra žáků). Pět zlatých medailí získali hráčky a hráč z TJ Holešov.

V kategorii dospělých se hrálo o pět sad medailí. Účastníků bylo celkem rovných 40 (dvanáct z TJ Holešov, devět z TJ Bystřice pod Hostýnem, sedm z TJ Slavia Kroměříž a SK Spartak Hulín, dva z OÚ Lubná a TJ Osíčko a jeden z KST Količín).   Dvě zlata získala TJ Holešov, po jednom TJ Slavia Kroměříž a TJ Osíčko, poslední zlato si rozdělila TJ Holešov s TJ Osíčko za smíšenou čtyřhru.


Vedle již vzpomenutých Honzy Urbiše a Lukáše Červinky stojí jistě za připomenutí i vítěz nejprestižnější disciplíny - dvouhry mužů Vít Dvořák z TJ Slavia Kroměříž a poražený finalista Zdeněk Votava z TJ Bystřice pod Hostýnem.

okr-prebory-vysledky.doc