Okresní soutěže dospělých jsou v plném proudu

28.10.2012 21:02

S přicházejícím zimním počasím se naplno rozbíhá nová stolně tenisová sezóna. Jsou odehrány čtyři, respektive pět kol jednotlivých soutěží a již se ukazuje důležitost letní přípravy a dobré vstupy do soutěží.

Pro okres Kroměříž máme opět dvě mužské soutěže - vyšší okresní přebor první třídy (vítěz přímo postupuje do krajských soutěží, ze soutěže sestoupí poslední dva týmy) a nižší okresní přebor druhé třídy - první dva týmy postupují do OP1. Po roční pauze opět máme soutěž žáků a se šesti mužstvy se můžeme těšit na rozšíření členské základny v budoucích letech.

OP1 se odehraje osvědčeným způsobem, kdy se v první části setkají všechny týmy „každý s každým“ a pak se tabulka rozdělí na první šestici, která si zahraje o postup a druhá šestka si zahraje o udržení v soutěži. V OP1 je 12 týmů. Po loňském jednoznačném průběhu vedoucího týmu je těžké hledat klub, který má největší ambice pro postup do krajské soutěže. V popředí tabulky jistě uvidíme týmy, které v minulé sezóně získaly krajské zkušenosti, jsou to mládežnický tým Bystřice p.H C a tradičně silný tým Morkovic A.  Dále do první poloviny tabulky očekáváme tým Roštína, Lubné A a Holešova C. Jisté zklamání vidíme u týmů Hulina C i D, kdy oba týmy v minulých sezónách promlouvaly do bojů o postup, ale letos tápají i s papírově slabšími týmy a zrejmě se nedostanou ani do první poloviny tabulky. Ostatní týmy Lubná B, Bystřice D, Rymice, Količín a Kroměříž,  pravděpodobně budou bojovat o udržení v soutěži.  Stejně jako soutěž nemá jednoznačného favorita, tak nemá ani outsidera  a bude záležet na každém bodu, který nakonec rozhodne o udržení v soutěži či o sestupu.

OP2 se odehraje standardním způsobem – dvojkolově doma/venku a pak následně si první čtyři týmy zahrají každý s každým o poustup do OP1, a pátý až osmý tým o celkové umístění.  V OP2 je 8 týmů - Holešov D, Kostelec u H. A a B, Morkovice B a C, Osíčko, Bystřice E a Sl. Kroměříž B. Hlavními aspiranty na postup je tým Morkovic B a Osíčka, tradičně silné mládežnické týmy Bystřice E, ostatní týmy budou především sbírat drahocenné zkušenosti a připravovat se na další sezóny ve vyšších soutěžích.