Bystřice opět dvakrát zlatá

24.12.2016 08:34

V sobotu 17. prosince 2016 se na čtyřech stolech holešovské herny konaly jednorázové okresní přebory družstev mládeže sezony 2016/17. Celková účast byla stejná jako v sezoně 2014/15, tedy osm družstev. Rekordních 14 družstev jako v sezoně 2015/16 nebo alespoň 13 jako v sezoně 2013/14 byla tedy tentokrát hodně vzdálená. Snad by alespoň trochu pomohla změna termínu.


Turnaje žáků se zúčastnilo 6 družstev,
jeden tým byl z Bystřice pod Hostýnem, Kroměříže, Kostelce u Holešova, tři týmy pak byly z domácího Holešova. Právě účast Kostelce, který se mnoho let těchto přeborů nezúčastnil, byla skvělým okořeněním. Týmy se potkaly ve dvou tříčlenných skupinách. První zcela jednoznačně vyhrála Bystřice pod Hostýnem se dvěma jednoznačnými výhrami a skóre měla 8:1. Z druhé pozice postoupil také celkem jednoznačně právě Kostelec u Holešova, a to s jednou výhrou a jednou prohrou. Z druhé skupiny postoupilo ještě jednoznačněji holešovské áčko, také se dvěma výhrami a skóre 8:0. Z druhé pozice postoupila po velikém boji Kroměříž, a to nejtěsnějším výsledkem 4:3. Semifinále byla jednoznačnou záležitostí pro družstvo Bystřice pod Hostýnem, které zvítězilo nad Kroměříží 4:0, a pro Holešov, který porazil Kostelec u Holešova 4:1. Ve finále pak po velice vyrovnaném boji bystřické družstvo udolalo holešovské áčko 4:2. V žácích tedy opět vládla Bystřice pod Hostýnem. Proti loňsku, kdy byla zcela suverénní a měla celkové skóre 15:0, a její béčko obsadilo druhé místo, však letošní rok byl podstatně vyrovnanější.  V utkání o třetí místo zvítězil zcela jednoznačně Kostelec u Holešova nad Kroměříží. V boji útěchy o páté místo zvítězilo holešovské béčko nad holešovským céčkem nejtěsnějším rozdílem 4:3. Škoda také neúčasti tradičního celku z Hulína. Vzhledem k tomu, že do soutěže družstev žákyň se přihlásilo pouze jedno družstvo Holešova, získalo titul přeborníka bez boje. Obě děvčata si tedy alespoň zahrála v soutěži žáků.


Sestavy družstev žáků a žákyň (v závorce jsou pořadí dle krajských bodovacích turnajů mládeže sezony 2016/17 po čtyřech turnajích):

Bystřice pod Hostýnem A - Patrik Ťažký (15), Patrik Zajíc (56), Stanislav Ostatek (59)

Holešov A - Michael Sigmund (32), Leona Hlobílková (68), Martin Vizner (77)

Holešov B - Petr Pospíšil, Eduard Chudárek, Vratislav Vacula

Kroměříž - Matěj Čížek (102), Jan Majtner (122)

Holešov C - Martin Zicháček, Jakub Krejčí, Lucie Viznerová

Kostelec u Holešova - Matěj Dočkal, Filip Dočkal


Turnaje dorostenců se zúčastnila pouze 2 družstva, jeden tým z Bystřice pod Hostýnem a jeden z Kostelce u Holešova. Týmy tedy sehrály pouze finále. Bystřice v něm porazila Kostelec jednoznačně 4:1. Soutěže dorostenek se nezúčastnilo žádné družstvo.


Sestavy družstev dorostenců a dorostenek (v závorce jsou pořadí dle krajských bodovacích turnajů mládeže sezony 2016/17 po čtyřech turnajích):

Bystřice pod Hostýnem A - Patrik Ťažký (15), Jan Kubíček, Patrik Zajíc (56)

Kostelec u Holešova - Matěj Dočkal, Filip Dočkal


Na úplný závěr přejeme hodně úspěchů na krajských kolech okresním přeborníkům Bystřici pod Hostýnem v kategoriích žáků a dorostenců, případně Holešovu v kategorii žákyň.


Výsledky žákovského turnaje jsou v následující tabulce.