Čtvrtina OP II odehraná - jak jsme na tom?

04.11.2013 19:01

Současná tabulka soutěže je zatím celkem nepřehledná, a to především proto, že některá družstva mají odehráno již pět utkání a některá jen čtyři.  Podíváme se tedy raději na aktuální stav pohledem ztracených bodů jednotlivých družstev. Tabulka je najednou celkem dost jiná.

Jednoznačně vládne celek Hulína D, který ještě jako jediný neztratil ani bod. Dva body za jednu remízu ztratil celek Kroměříže B. Tři body za jednu prohru ztratil zatím tímto pohledem bronzový celek Kostelce u Holešova A. Pět bodů ztratil celek Holešova D za jednu prohru a jednu remízu. Osm bodů za dvě prohry a jednu remízu ztratily pak celky Morkovic C a Kostelce u Holešova B. Devět bodů za tři prohry ztratil celek Bystřice pod Hostýnem E.

Celky Morkovic D a Holešova E zatím nevyhrály ani jedno utkání a začínají se vzdalovat ostatním soupeřům.

Anketa na našich okresních stránkách zatím ukázala celkem překvapivou skutečnost, a to že velká většina hlasujících podporuje současný systém OP II – průběžný stav hlasování 14 proti 1 je velice výrazný. Drtivá většina z těch 14 hlasů, celkem 12, pak hodnotí nový herní systém dokonce nejvyšším stupněm, tedy velmi dobře. Možná se ukazuje, že velká dramatičnost je k dobru této soutěže. Uvidíme, jak anketa nakonec dopadne.

Boj o první místo, tedy o přímý postup do vyšší soutěže, bude pravděpodobně velice dramatický. První vzájemná utkání favoritů totiž končila často nejtěsnějším rozdílem - 10:8 anebo remízou 9:9. Ještě dramatičtější asi bude boj o play-off, tedy boj o druhé až páté místo.

Již následující víkend přinese velice zajímavá utkání. Především duel Kroměříže B a Hulína D je jednoznačně bojem o první místo. Další dva duely Kostelec B a Morkovice C, respektive Holešov D a Bystřice pod Hostýnem E jsou zase utkání o účast v play-off. Také duel Morkovic D a Holešova E je zajímavý, protože napoví, kdo ze soutěžních nováčků skončí v této sezoně předposlední a kdo poslední.