Dlouhodobé soutěže - úvodní slovo předsedy STK

10.10.2022 20:00

S přicházejícím podzimem začínají také dlouhodobé soutěže stolních tenistů. V této sezóně budou hájit barvy našeho okresu v krajských soutěžích týmy TJ Bystřice p.H. (A, B), TJ Holešov (A, B), TJ Slavia Kroměříž (A, B), OÚ Lubná a TJ Sokol Morkovice – tedy stejně jako v sezonách 2019/2020 či 2015/2016, či o jedno méně než v sezonách 2018/2019, 2017/2018, 2016/2017, či o dvě více než v sezoně 2021/2022. Týmy v krajských soutěžích to ale budou mít velmi těžké a věříme, že nám budou dělat dobrou reklamu.

 

V okresních soutěží můžeme vidět menší úbytek týmů – hráčů. Tento dlouhodobý trend doprovází snad všechny sporty. Vidíme ale, že se kluby v postcovidové době začínají ještě více věnovat mládeži a snad se tak blýská na lepší časy.

 

Do okresního přeboru první třídy se přihlásilo 11týmů, tedy stejně jako loni. Týmy si ve vzájemných utkání hrané na dvě kola rozdají v boji o jediné postupové místo do krajského přeboru. Největším aspirantem na prvenství v celkové tabulce je tým TJ Holešov C, který v minulé sezóně skončil na druhém místě a jeho kostra zůstala nedotčena. Všechny ostatní týmy jsou však na stejné úrovni a odhadovat, kdo skončí v popředí tabulky a kdo bude hrát o sestup, je velmi těžké. Snad můžeme věřit, že na předních místech se budou pohybovat týmy Pilany Zborovice, Morkovice B, Hulína A, které by si měli poradit ve vypjatých a vyrovnaných zápasech.

 

Do okresního přeboru druhé třídy se přihlásilo 5týmů a zde je vidět největší propad členské základny. Týmy se tak utkají ve vzájemných čtyřkolových utkáních a budou bojovat o jediné postupové místo do okresního přeboru první třídy. Favority jsou SK Spartak Hulín C, který je na tom podobně jako favorizovaný tým v OP1 a dalším aspirantem na postup je tým KST Počenice, vzájemné zápasy těchto týmů jistě rozhodnou o vítězi soutěže, ostatní týmy budou sbírat jen cenné zkušenosti, protože se ze soutěže nepadá, ono není kam…

 

Na okrese se ještě hraje žákovská soutěž, která však začíná až v polovině října, zde máme 5týmů jako loňskou sezónu a cílem soutěže je jen to, aby si nejmenší talenti mezi sebou zahráli a získali potřebnou herní praxi.

 

Tedy i v tomto roce se máme na co těšit. Uvidíme, jak dopadnou papírové předpoklady a jak si favorité poradí se zápasy…

 

Radek Mikulík, vedoucí soutěží