Jsme za půlkou základní části OP I

11.11.2013 22:03

O uplynulém víkendu bylo odehráno šesté kolo nejvyšší okresní soutěže. Tím jsme se lehce přehoupli přes polovinu základní části, která má celkem 11 kol. Plný počet bodů zatím mají tři celky – Morkovice, Kroměříž a Holešov B. Tři největší favorité na postup. Mírně ztrácí celek Lubné, a to za jednu prohru (s Holešovem B) a jednu remízu (s Holešovem C). Pátý je Roštín, který má již dvě prohry (s Morkovicemi a s Lubnou) a jednu remízu (s Holešovem C).

O šesté postupové místo do play-off bude velmi vyrovnaný boj. Celky Bystřice pod Hostýnem D, Holešova C, Hulína C i Količína by rády do play-off postoupily. Rozhodnou jejich vzájemná utkání, která byla zatím jen dvě. Količín porazil Hulín C a Holešov C porazil Bystřici pod Hostýnem D.

Poslední tři místa v tabulce zaujímají celky Lubné B, Osíčka a Morkovic B, tedy celky, které zatím všechna svá utkání prohrála. Mezi těmito družstvy se bude pravděpodobně tvrdě bojovat o uniknutí z míst sestupu. Věřme, že z krajské soutěže II. třídy nespadnou do našeho okresu dva celky, to by totiž zapříčinilo sestup třech celků z OP I do OP II.