Krajská soutěž II. třídy se rozšiřuje na dvě skupiny

30.04.2014 20:49

28. dubna 2014 schválila krajská konference Zlínského svazu stolního tenisu rozšíření krajské soutěže II. třídy na dvě skupiny po 12 a 12 účastnících. Nebyly sice schváleny detaily rozšíření ale cílový stav je jasný. V brzké době dořeší výkonný výbor podrobnosti a zveřejní je ve zpravodaji ZKSST.

Jednání krajské konference trvalo téměř přesně tři hodiny a debata o rozšíření či nerozšíření nejnižší krajské soutěže byla velmi rozsáhlá. Všichni členové výkonného výboru Kroměřížského svazu stolního tenisu se snažili naplnit usnesení z regionální konference Kroměřížského svazu, který je zavázal podporovat rozšíření krajských soutěží. Hlasování bylo nakonec velice těsné. Ze 17 hlasujících bylo pro 10, schválení tedy prošlo o pouhé dva hlasy!

Rozšíření již v současné době znamená, že z okresního přeboru I. třídy bude postupovat do krajské soutěže více než jedno družstvo. Přesný rozpis bude znám později. Boj o postup tedy bude mnohem dramatičtější než v uplynulých třech sezonách, kdy postupující byl velice brzy znám.

Petr Chvátal