Okresní přebory družstev mládeže ovládla opět Bystřice, ale v dorostencích měla na mále

20.12.2015 22:12

V neděli 20. prosince 2015 se na čtyřech stolech holešovské herny konaly jednorázové okresní přebory družstev mládeže sezony 2015/16. Účast byla rekordní - celkem 14 družstev (v sezoně 2014/15 bylo družstev pouze osm a v sezoně 2013/14 třináct).


Turnaje žáků se zúčastnilo 8 družstev, dva týmy byly z Bystřice pod Hostýnem, tři z Holešova a po jednom z Kroměříže, Hulína a tzv. výběr. Týmy se potkaly ve dvou čtyřčlenných skupinách. První zcela jednoznačně vyhrála Bystřice pod Hostýnem A se třemi výhrami a impozantním skóre 12:0. Z druhé pozice postoupil Holešov B se dvěma výhrami. Z druhé skupiny postoupila podobně jednoznačně Bystřice pod Hostýnem B se třemi výhrami a skóre 12:1. Z druhé pozice postoupil Holešov A se dvěma vítězstvími. Semifinále bylo jednoznačnou záležitostí pro družstva Bystřice pod Hostýnem, která zvítězila v obou utkáních 4:0. Ve finále pak bystřické áčko porazilo i bystřické béčko 4:0, a tak za celé přebory neprohrálo jediný zápas, pětkrát zvítězilo zcela jednoznačně 4:0. V žácích tedy vládla Bystřice pod Hostýnem zcela suverénně.

Vzhledem k tomu, že do soutěže družstev žákyň se přihlásilo pouze jedno družstvo Holešova, zahrálo si toto družstvo soutěž s žáky a získalo titul v žačkách.

Sestavy družstev žáků a žákyň (v závorce jsou pořadí dle krajských bodovacích turnajů mládeže sezony 2015/16 po čtyřech turnajích):

Bystřice pod Hostýnem A - Patrik Ťažký (19), Michal Žídek (48), Pavel Pospíšil (87)

Bystřice pod Hostýnem B - Marek Dratva (40), Patrik Zajíc (77), Stanislav Ostatek (91)

Holešov A - Leona Hlobílková (68), Eva Ševčíková (133), Klára Chmelařová

Holešov B - Milan Severa (109), Matěj Půček (132), Martin Zicháček

Kroměříž - Adam Svak (84), Tomáš Zuzaňák (110), Jan Majtner (123)

Výběr - Filip Ostatek (116), Tadeáš Fiurášek, Tomáš Kolomar

Holešov C - Jakub Krejčí, Petr Pospíšil, Ondřej Bílek

Hulín - Jakub Gremlica, Štěpán Janečka, Tomáš Grygar

Mezi žáky se tedy představila téměř celá okresní elita. Nejvíce oslabený byl Holešov, kterému chyběli Adam Hlobil (60) a Michael Sigmund (80). Bystřici pod Hostýnem pak chyběl Jan Kubíček (82) a Kroměříži Matěj Čížek (107).


Turnaje dorostenců se zúčastnilo 6 družstev, dva týmy z Bystřice pod Hostýnem, tři z Holešova a jeden z Kroměříže. Týmy se potkaly ve dvou tříčlenných skupinách. První celkem jednoznačně vyhrála Bystřice pod Hostýnem A dvěma výhrami a skóre 8:2. Z druhé pozice postoupila Kroměříž s jednou výhrou a skóre 6:6. Z druhé skupiny postoupila z prvního místa Bystřice pod Hostýnem B se dvěma výhrami a skóre 8:2, z druhého místa Holešov A, který měl jednu výhru a skóre 6:4. Semifinále přineslo neskutečně vyrovnaná sedmizápasová utkání. Kroměříž porazila Bystřici pod Hostýnem B 4:3 a Bystřice pod Hostýnem A porazila Holešov A také výsledkem 4:3. Ve finále pak smetlo bystřické áčko Kroměříž 4:1. Holešov pak v boji o třetí místo zdolal nejtěsnějším rozdílem 4:3 Bystřici pod Hostýnem B. Vyrovnanost tedy u dorostenců byla veliká, vždyť vítěz jedné skupiny skončil až čtvrtý.

Vzhledem k tomu, že do soutěže družstev dorostenek se přihlásilo pouze jedno družstvo Holešova, zahrálo si toto družstvo soutěž s dorostenci a získalo titul v dorostenkách.

Sestavy družstev dorostenců a dorostenek (v závorce jsou pořadí dle krajských bodovacích turnajů mládeže sezony 2015/16 po čtyřech turnajích):

Bystřice pod Hostýnem A - David Bareš (11), Patrik Ťažký (19), Adam Pospíšil (34)

Kroměříž - Vojtěch Konečný (21), Miroslav Bureš (50)

Holešov A - David Stoklásek (12), Jakub Chmelař (70), Milan Severa (109)

Bystřice pod Hostýnem B - Marek Dratva (40), Michal Žídek (48), Pavel Pospíšil (87)

Holešov B - Leona Hlobílková (68), Eva Ševčíková (133), Klára Chmelařová

Holešov C - Ondřej Bílek, Petr Pospíšil, Martin Zicháček

Mezi dorostenci se tedy také představila téměř celá okresní elita. Nejvíce oslabený byl opět Holešov, kterému chyběli dva žáci Adam Hlobil (60) a Michael Sigmund (80).


Věříme, že do budoucích sezón bude mládeže ještě více a více. Vždyť se přeborů zúčastnily (stejně jako dvou předcházejících) pouze oddíly Bystřice pod Hostýnem, Holešova, Kroměříže a Hulína. Na úplný závěr přejeme hodně úspěchů na krajských kolech okresním přeborníkům Bystřici pod Hostýnem v kategoriích žáků a dorostenců a Holešovu v kategoriích žákyň a dorostenek.

Výsledky žáci

Výsledky dorost