Okresní přebory určily přeborníky 2012

28.11.2012 20:29

V uplynulém víkendu měly dlouhodobé soutěže družstev na našem okrese volno, nicméně pingponkáři nezaháleli a uspořádali na sokolovně v Hulíně turnaj jednotlivců – všech registrovaných hráčů. Celkem se turnaje zúčastnilo 89 hráčů a hráček v jednotlivých kategoriích.
V sobotu ráno byly soutěže dorostu. Bohužel se turnaje přihlásilo jen 10 hráčů se silnou převahou bystřických hráčů. Titul přeborníka okresu ve dvouhrách v této kategorii si vybojoval Vladan Nesvadba, na druhém místě se umístil Jan Urbiš – oba z Bystřice a na třetím místě hulínský Adam Topič.  Čtyřhry jednoznačně ovládla dvojce Vladan Nesvadba a Jan Urbiš, na druhém místě skončila dvojce Adam Topič – Jan Patera a třetí skončili Michal Zajíc a Matěj Páník. Mezi dorostenci se objevili i dvě holky: Maruška Páleníková a Karin Šrámková (obě KST Kroměříž) a jejich vzájemné utkání skončilo vítězstvím Karim.7

V sobotu odpoledne a večer byly na programy soutěže mužů. Třicet závodníků se potkalo v maratónu zápasů ve dvouhrách i čtyřhrách a bylo zajímavé sledovat ostřílené harcovníky jak si kolikrát nevědí rady s mladými talenty. Nejvíce sil i zkušeností měl domácí Tomáš Tůma, který si zaslouženě došel k titulu přeborníka okresu pro sezónu 2012. Za sebou nechal tři současné největší talenty okresu Jakuba Moráčka na druhém místě a společném třetím místě Jan a Jakub Urbišové. Ve čtyřhrách vyhrála domácí dvojce Tomáš Tůma – Hrdina Jan a Tomáš Tůma tak získal historický double. Druhé místo obsadila holešovská dvojce Radek Doležel a Marek Vízner a na společném třetím místě bystřičtí Jakub a Jan Urbišové a domácí dvojce Jaroslav Říha a Petr Košťálek.

V nedělním dopoledni se na šesti stolech utkalo historických 49 žáčků a  to v kategoriích nejmladší, mladší a starší žáci s těmito výsledky:
Dvouhru nejmladších žáků ovládl Lukáš Červinka ze Slavie Kroměříž, druhou příčku obsadil Patrik Ťažký a na třetím místě Patrik Zajíc a Michal Žídek (všichni Bystřice p.H.)
Dvouhru mladších žáků ovládl David Bareš (Bystřice), který ve finále porazil Hugo Pekara (Slavie KM) a před branami finále a třetí příčku obsadili Lukáš Červinka a Vojtěch Žídek (Bystřice).
Finále dvouhry starších žáků bylo totožné jako v mladších žácích se stejným výsledkem a titul získal David Bareš, druhý skončil  Hugo Fekar a třetí pozici obsadil Vojtěch Žídek a Hynek Čada (Slavie Kroměříž) .
Ve čtyřhrách se hrálo bez rozdílu věku a nejlepší dvojice byla Hynek Čada a Hugo Fekar, která ve finále porazila dovozci David Bareš –  Vojtěch Zídek. Třetí pozici obsadila dvojce Petr Smolka (TJ Holešov) Lukáš Červinka a bystřická dvojce Patrik Zajíc a Lukáš Běhal.

Do nedělních bojů se přihlásilo i sedm dívek, jedna mladší žákyně Petra Šišková (KST Kroměříž), která mezi děvčaty neprohrála a získala tak titul ve své kategorii.
V nejmladších žákyních zaslouženě vyhrála Marie Badanková, druhá skončila Aneta Husovská  (obě Sokol Borovice) a třetí Zuzana Hýžová (KST Kroměříž).

Děkujeme všem zúčastněným a organizátorům a uspořádáním akce a věříme, že příští rok prolomíme hranici 100 přihlášených hráčů na okresních přeborech jednotlivců.