Úvod k dlouhodobým soutěžím mužů a tipy na umístění

16.10.2013 20:22

O prvním říjnovém víkendu začaly dlouhodobé soutěže mužů okresu Kroměříž sezony 2013/2014. Potěšitelné určitě je, že v okresních soutěžích I. a II. třídy startuje opět více družstev než v předešlých letech. Celkem jich letos je devatenáct.

 Oproti minulé sezoně chybí družstvo Bystřice pod Hostýnem „C“, které postoupilo do krajské soutěže, a družstvo Rymic, které zaniklo, což je po jejich mnohaletém působení v okresních soutěžích (někdy hrálo soutěže dokonce se dvěma družstvy) určitě škoda. Navíc jsou v okresních soutěžích celky tři. Holešov „B“, který sestoupil z krajské soutěže, a dva úplní nováčci – Holešov „E“ a Morkovice „D“.

Okresní soutěž I. třídy má celkem tradičních dvanáct účastníků. Hraje se osvědčeným způsobem, nejdříve jednou každý s každým a potom nejlepších šest o postup do krajské soutěže a šest slabších o sestup do nižší soutěže. Favorité jsou především tři, a to Holešov „B“, Kroměříž „A“ a Morkovice „A“. Do horní šestky by se měly bez problémů dostat i celky Roštína a Lubné „A“. O poslední volné místo bude pravděpodobně velký boj – aspirantů je mnoho Bystřice pod Hostýnem „D“, Holešov „C“, Hulín „C“, Količín. O uniknutí sestupu budou pravděpodobně bojovat oba nováčci soutěže – Osíčko a Morkovice „B“ a celek Lubné „B“.

Okresní soutěž II. třídy má celkem devět účastníků. Hraje se oproti okresní soutěži I. třídy zcela novátorským způsobem. V základní části hraje každý s každým doma i venku. Celek, který skončí na prvním místě, si již tímto umístěním zajistí postup do vyšší soutěže. Celky na druhém až pátém místě budou hrát o druhé postupové místo systémem play off na dvě utkání.  Mezi favority na postup určitě patří celky Holešova „D“, Kostelce u Holešova „A“, Kroměříže „B“ a Hulína „D“. O účast v play-off budou usilovat celky Kostelce u Holešova „B“, Bystřice pod Hostýnem „E“ a Morkovic „C“. Tabulku budou pravděpodobně uzavírat nováčci soutěže, tedy Holešov „E“ a Morkovice „D“.

Papírové předpoklady jsou však jedna věc a realita na tenisových stolech může být samozřejmě úplně jiná. Nechme se tedy překvapit.