V OP II byla odehrána přesně polovina základní části

01.12.2013 20:52

Víkendem, ve kterém skončil listopad a začal prosinec, skončila i první polovina základní části OP II. Každý s každým se tedy již jedenkrát střetl. Tabulka již má vypovídací hodnotu. Přímý postup do vyšší soutěže hned po základní části si pravděpodobně zajistí někdo z velice vyrovnané trojice - Kroměříž B, Holešov D a Hulín D. Náskok Kroměříže na oba pronásledovatele je pouhý bod. Všechny tři celky disponují celkem širokou základnou - za Kroměříž a Holešov nastupovalo celkem sedm hráčů, za Hulín šest.

Do play-off postoupí pravděpodobně ještě celky Kostelce u Holešova A a Morkovic C. Jejich zaostávání za vedoucí trojicí se jeví jako velké, byť bodově to tak hrozné není - čtyři, respektive šest bodů určitě není moc, ve chvíli, kdy za výhru jsou čtyři body. Rozdíl však vyplývá především ze vzájemných utkání. Např. prohry Kostelce s Kroměříží či Holešovem ve výši 16:2. Kostelci u Holešova B se asi již nepodaří dostat se do play-off. Domácí prohra s Morkovicemi C ve výši 6:12 byla dosti výrazná. Sedmá Bystřice pod Hostýnem E hraje především tak, aby si zahrálo co největší množství hráčů - těch do soutěže již vstoupilo deset - tímto počtem je v tomto směru jednoznačně nejlepší.

Osmé Morkovice D a devátý Holešov E tabulku zatím uzavírají. Přesto však již začínají i tyto celky vystrkovat růžky. Např. v posledním kole byla prohra Holešova E s Kostelcem B už jenom nejtěsnější - 10:8.

Hned za týden začíná druhá polovina základní části, takže uvidíme, jestli jsou prozatímní výsledky věrným obrazem situace na zelených a modrých stolech.