V OP II je o postupujících do play-off téměř rozhodnuto

23.02.2015 04:46

V okresním přeboru II. třídy zbývají do konce základní části soutěže pouhá dvě kola. O postupujících do play-off je víceméně rozhodnuto. První pětice má totiž náskok sedmi bodů. Relativně dramatický je ale souboj o první místo, tedy o přímý postup do vyšší soutěže bez nutnosti hrát nevyzpytatelnou play-off. První je zatím o jediný bod celek Hulína D. Tomu ovšem zbývá dohrát již jen jedno utkání, a to s relativně slabým celkem - Bystřicí pod Hostýnem D. Pravděpodobnost udržení prvního místa je tedy u Hulína D veliká.

Druhé místo pak bude asi patřit celku Kroměříž C. Náskok před třetím celkem je plných jedenáct bodů. Jeho případným soupeřem v play-off by pak byl celek Holešova E, který je v tabulce na pátém místě. Jeho ztráta na místo čtvrté je sice "jen" šest bodů, ale i vzájemné skóre má se čtvrtým celkem horší.

Třetí místo drží zatím celek Kostelce u Holešova A, který na druhý celek ztrácí plných jedenáct bodů. Čtvrtý je celek Morkovice B, ten sice na třetí místo ztrácí jediný bod, ale play-off spolu stejně hrají celky na třetím a čtvrtém místě, takže vzájemné play-off Morkovice B a Kostelce u Holešova A je již také více než pravděpodobné.

Počet postupujících do vyšší soutěže je tento rok složitý, protože roli hrají jak sestupy z 3. ligy, tak sestupy a postupy z okresního přeboru I. třídy. Postup pouhých dvou celků je ale již velice málo pravděpodobný. Varianty, kdy postupují tři či čtyři celky, jsou však velmi pravděpodobné. Dá se tedy konstatovat, že ty celky, které v prvním kole play-off zvítězí, postoupí do okresního přeboru I. třídy.