Základní část OPII finišuje

26.01.2014 21:22

Zatímco v okresním přeboru I. třídy je relativní klid - postup TJ Holešov B je téměř jistý, sestup Morkovic B také a boj je pouze o druhé sestupové místo mezi Lubnou B a Osíčkem - tak v okresním přeboru II. třídy vrcholí boj o přímý postup a také boj o postup do play off. Je odehráno 14 kol, což znamená, že do konce základní části zbývá některým celkům 3, některým 4 utkání. Přesto se neví a těžko i odhaduje, kterému celku se podaří přímý postup a které celky se do závěrečného play-off dostanou. Již příští kolo, tedy první únorový víkend může jednoznačně rozhodnout alespoň o tom, kterých pět celků bude bojovat o postup do vyšší soutěže. Morkovice C (pátý celek tabulky) totiž doma hrají s Kostelcem u Holešova B (šestým celkem tabulky). Pokud vyhrají anebo alespoň zremizují je pětice prvních celků zcela jistá. Již teď totiž mají Morkovice C náskok deseti bodů.

Rozdělení celků, jak na sebe narazí v play-off, či kdo postoupí hned po základní části, je velkou otázkou. Ještě před 13. kolem se zdálo, že o první tři místa se podělí celky Holešova D, Hulína D a Kroměříže B, ale právě nevyzpytatelné 13. kolo přineslo dva nečekané výsledky, a to prohru 10:8 Kroměříži B v Morkovicích s jejich céčkem, a také domácí prohru Hulína D s Kostelcem u Holešova rovněž 10:8. Celky Kostelce a Morkovic C tedy bojují do poslední chvíle. 14. kolo přineslo potom souboj Holešova D s Morkovicemi C. Morkovicím se  však tentokrát nepodařilo překvapit - ačkoli k tomu bylo blízko. Prohrálo v Holešově nakonec nejtěsnějším výsledkem 10:8.

Hodně tedy napoví i 15. kolo, a to již zmíněným soubojem Morkovice C: Kostelec u Holešova B, ale především utkáním Hulín D: Kroměříž B. Prohra Kroměříže by totiž pravděpodobně znamenala, že přímý postup již nemůže stihnout. Hned další, tedy 16. kolo přinese soubouj Holešov D: Hulín D. No máme se na co těšit. Dramatičnost je výborná věc.

Pro zopakování: Holešov D  a Kostelec u Holešova mají 43 bodů, Hulín D má 40 bodů, Kroměříž B 38 bodů a Morkovice C 35 bodů.